Sport

Nieuwe Sporthal

De gemeenteraad heeft 6 juli 2017 besloten tot realisatie van een nieuwe sporthal bij het IKC  ter Aar. Dit betekent dat een sporthal met sportcafé wordt toegevoegd aan het programma van het IKC Ter Aar. In het bestemmingsplan voor deze locatie wordt dit meegenomen.

Derde voetbalveld

In het plan Vernieuwd Verbonden was ook de opwaardering van een traditioneel voetbalveld naar een kunstgrasveld opgenomen voor voetbalvereniging TAVV. Daarmee wordt de bespeel- en trainingsintensiteit verhoogd. De gemeenteraad Nieuwkoop heeft bovendien besloten dat de voetbalvereniging TAVV recht heeft op een derde veld. Dit is mogelijk door de twee bestaande velden te draaien (veld 1 en pupillenveld). Inmiddels  is het kunstgrasveld gerealiseerd en heeft de club 2 kunstgrasvelden en een natuurgrasveld. 

Tennisvereniging

De ontwikkelingen van het IKC Ter Aar en sporthal zijn bij de tennisvereniging TvTA niet ongemerkt voorbij gegaan. Vanaf 2009 zijn de gesprekken gestart tussen de gemeente en de tennisvereniging over mogelijkheden om ruimte te creëren voor het IKC.

Jochem van Buuren, voorzitter van Stichting Tennispark Aardam: ‘De gemeente kwam in 2009 naar ons toe met de mededeling dat we van deze locatie weg moesten. Vervolgens mochten we een wensenlijst opstellen voor de nieuwe locatie. Gezien de haast met het project moest dit binnen twee weken’, lacht Jochem. ‘Door de crisis in 2010 liep het project helaas vertraging op.’ Hij vervolgt: ‘Onze laatste wens op de lijst was, dat we heel graag op onze huidige locatie wilden blijven. Zo’n 20 plannen en heel veel overleggen later, kunnen we concluderen dat dat is gelukt. Mensen kunnen wat mij betreft niet meer zeggen, dat de politiek niet naar inwoners luistert!’

Beide partijen zijn uiteindelijk tot een plan gekomen, dat tegemoet komt aan de wensen van de tennisvereniging en de gemeente. In 2017 werd de handtekening gezet voor een concreet en definitief plan waarbij alle partijen voordeel behaalden. In de winterperiode 2017/2018 is het park voorzien van moderne faciliteiten, gravel plus-banen met goede drainage, duurzame LED-verlichting, beregening per baan en een minicourt/padelbaan.

Op 6 april opende Annette Pietersen samen met Jochem van Buuren (voorzitter Tennispark Aardam) en Peter van der Pijl (voorzitter Tennisvereniging Ter Aar) dit toekomstbestendige park. 

Feestelijke opening 

Home / Sport
Lees voor